Tankar efter Möbelmässan

Tankar efter Möbelmässan

Då var man hemma igen efter möbelmässan i Stockholm. Hade lite möten inbokade hela torsdagen men fredagen var man fri att strosa omkring som jag ville.

Det man kan säga direkt om mässan vara att det var mycket mindre med akustikprodukter.

Många av de stora tillverkarna hade helt klart dragit ner på sina akustiksatsningar. Givetvis fanns det utställare som hade satsat på akustikprodukter men då är de mer nischade mot just akustik.

En produkt som var väldigt populär är ju dessa telefonbås lösningar i alla dess former. Men en sak som jag inte riktigt förstår är varför man gör dem utan ljudabsorbenter på utsidan. Varför satsar man bara på absorbenter på insidan? Hittade en som i mina ögon var riktigt bra och det Evavaaradesign. De hade absorbenter både på in och utsidan. Sedan hade de även mindre med glas i en av dem och den mätte jag ljudet i.

Jag brukar alltid göra enklare ljudmätningar och vissa var ju riktigt bra och bäst resultat fick jag i en fåtölj från Charles Strand Design. Ni kan läsa mer om denna fåtölj här. 

Det fanns flera andra akustikprodukter som var väldigt bra men tyvärr känns det lite som att de flesta satsar mer på att det ska se snyggt ut istället för att ta fram riktigt bra produkter. För att ta ett exempel så är ju BAUX stora på snygga absorbenter men ingen kan någonsin säga att de är superbra. Hårda träskivor där ljudet kan reflekteras. Det är i mina ögon ingen absorbent utan en diffusor. 

Det var allt från mig för denna gång. 

 

Lämna ett svar

Stäng meny