Brännkyrkahallen Stockholm

Brännkyrkahallen Stockholm

För några veckor sedan var jag i Brännkyrkahallen i Stockholm. Man kan ju minst sagt säga att det är extremt dåligt ljud där inne. Så fort basketlagen började värma upp och man hörde varenda studs i golvet så blev det jobbigt. Efter en stund så tänkte man inte mer på detta och det är i detta som jag ser problem. 

Om man nu har uppmärksammat detta från början så är det ju inte så att detta ljud försvinner utan det finns ju kvar. Det är ju så att vi människor inom oss själva skyddar oss från dessa oljud men de påverkar oss ändå undermedvetet.

När man gick från hallen så kände man sig lite tung i huvudet och detta är garanterat beroende på den dåliga ljudabsorbtionen i hallen.

De enda absorbenterna i hela hallen satt långt upp i taket? Vad tar de för ljud? Kanske på sin höjd lite av reflektionsljudet men det är marginellt. Alla väggar är i tegel som inte är bra ur ljudsynpunkt. Blir väldigt mycket reflektionsljud där.

Tänk er själva hur många hallar finns  det ute i detta avlånga land som har exakt detta problem?

Jag kan mer gärna hjälpa till att lösa denna typ av ljudproblem. Skicka bara ett mail till mikael@ljudbloggen.se

Lämna ett svar

Stäng meny